Ιφιγένεια Σφακιανάκη

Ιφιγένεια Σφακιανάκη

Φυσικοθεραπεύτρια ΟΜΤ, Pilates Instructor, Fascial Therapist

Η Ιφιγένεια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απέκτησε το πτυχίο της από το τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου το 2009. Έκτοτε ασκεί το επάγγελμά της στον ιδιωτικό τομέα συνεργαζόμενη με γνωστά φυσικοθεραπευτήρια και κέντρα αποκατάστασης, με εξειδίκευση στις μυοσκελετικές παθήσεις και στη θεραπευτική άσκηση.

Κατέχει τον τίτλο εξειδίκευσης OMT (Orthopaedic Manipulative Therapy- HOMTD) με διεθνή αναγνώριση από τον οργανισμό IFOMPT και είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τον οργανισμό HOMT-D παραδίδοντας κύκλο σεμιναρίων Clinical Pilates σε φυσιοθεραπευτές.

Είναι πιστοποιημένη Pilates Instructor από τον διεθνή οργανισμό PMA (Pilates Method Alliance) και έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια για τη χρήση του Clinical Pilates σε εγκύους, ανθρώπους τρίτης ηλικίας και για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων. Επίσης είναι πιστοποιημένη fascial therapist (θεραπεία μέσω μυοπεριτοναϊκής κινητοποίησης) με τη μέθοδο stecco και την τεχνική ERGON.

Η Ιφιγένεια είναι συνιδρύτρια του φυσικοθεραπευτικού κέντρου “Reform”, το οποίο εξειδικεύεται στην αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων, αθλητικών κακώσεων και στην θεραπευτική άσκηση.